Gemeente Woerden en Alphen aan den Rijn starten pilot met volledig natuurlijk ophoogmateriaal.

Op 21 oktober 2020 is op het werkterrein naast de Leeuwerikstraat in de Kanis, in samenwerking met producent Mycelco en ingenieursbureau Sweco, gestart met de pilot Mycobase als ophoogmateriaal. Met deze pilot wordt getest of het volledig natuurlijke ophoogmateriaal een goed alternatief is voor het ophogen van de openbare ruimte.Met de start van deze pilothopen de gemeenten Woerden en Alphen aan den Rijn twee vliegen in een klap te slaan: een BioBaseden dus duurzaam ophoogmateriaal en een alternatieve inkomstenbron voor de boeren in het Groene Hart. De pilot wordt voor de helft gefinancierd door Het Groene Hart Werkt, het platform voorcirculaire economische initiatieven in het Groene Hart. Lees meer….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *